עיריית עכו, משרד הכלכלה, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים באמצעות מעוף-טק ומרכזי הצעירים בערים, מקימים לראשונה בעכו מאיץ טכנולוגי (אקסלרטור) בניהול חברת סינובייט במטרה לקדם את תחום היזמות הטכנולוגית באזור באמצעות איתור מיזמים טכנולוגיים וחברות בתחילת דרכן והפיכתן לסטארטאפים טכנולוגים עם לקוחות ומשקיעים.
במשרד הכלכלה והתעשייה ובסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, הוחלט להקים במרחב צפון, מאיצים טכנולוגים נוספים, לאור הצלחת מודל המאיץ הטכנולוגי שכבר פועל מזה 4 שנים בנצרת. המאיצים מוקמים בהשקעה כוללת של כ- 13 מיליון שקלים- בעכו, קרית שמונה, חצור הגלילית, נהריה, כרמיאל, נצרת עילית, עפולה וטבריה.
האקסלרטור הינו תכנית האצה ייחודית בת חצי שנה למיזמים בשלב הפיתוח. המיזמים שייבחרו, יקבלו מעטפת שירותים והטבות חסרת תקדים בין חברי ה-Hub והקהילה. במסגרת התכנית, נבנית עבור כל מיזם תכנית עבודה שבועית עם מנטורים מובילים בתחום המלווים את התהליך, החל מסיוע ליזמים בהבשלת הרעיון לכדי מיזם, וכלה בסיוע ביצירת Networking ובגיוס מימון והשקעות. התכנית פרוסה על פני שישה חודשים אינטנסיביים במיוחד, הכוללים סדנאות בנושאים מגוונים כמו go-to-market, הגדרת הצורך, ולידיזציה, פיצ'ינג, פרזנטציות, מחקרי שוק, הסכמי מייסדים והסכמי השקעה. כל זאת, על מנת, להביא את הרעיון של היזמים לחברת הזנק (STARTUP), להנגיש אותם למשקיעים, קרנות השקעה, מענקי מדינה ולחבר אותם לתעשייה, כאשר המטרה העיקרית של התהליך הינה להגיע לשוק כמה שיותר מהר.
רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה: "המאיצים הטכנולוגיים החדשים בעכו ונהריה יספקו מעטפת שלמה של שירותים וליווי ליזמים, בסביבה יזמית תומכת להיי טק אשר מביאה לצמיחה, פיתוח עסקים, ושיתופי פעולה. שילובם של צעירים מכל חלקי הארץ, ובמיוחד מהפריפריה בפעילות העסקית בישראל, היא חיונית לקידום הכלכלה. באמצעות התכנית שכבר פועלת בנצרת, אנו מצליחים להעניק את הכלים והפתרונות לחסמים הקיימים ולהצליח לשלב יזמים חדשים בעולם ההייטק".
תמר ערבה מנהלת אקסלרטורים נהריה ועכו מטעם 'מעוף': "אנו גאים לקחת חלק בפיתוח תחום היזמות והעסקים הטכנולוגיים בגליל המערבי, ומאמינים שעם הכניסה של טכנולוגיה לכל תחומי החיים, מגיעות הזדמנויות משמעותיות לעסקים חדשים. בגליל המערבי יש אוכלוסייה חזקה ומגוון עסקים מעולמות תוכן רבים ושונים, מחקלאות, תעשייה, תיירות, ארכיאולוגיה, ים ועוד. יש סביבנו שפע של אנשים מוכשרים שעובדים בשטח, מזהים צרכים אמתיים, ושופעים רעיונות איך לפתור את הבעיות שחווים כמוהם גם הקולגות שלהם, וזה הבסיס לסטארטאפ מוצלח. אנחנו מחפשים אנשים כאלה לאקסלרטור. מעבר לזה, כל מיזם טכנולוגי שיפתח בגליל המערבי, יביא תעסוקה לעוד מעגלים רבים סביבו, גרפיקאים, עורכי דין, מסעדות, הלבשה ועוד ובעידן הגלובאלי- 'אני לא צריך לגור ליד הלקוח שלי', ואין מניעה לשמור על רמת חיים גבוהה ועדיין להיות בחזית העסקית והטכנולוגית. אנחנו כאן לאפשר את זה, משרד הכלכלה מגויס, ואני שמחה שזו עדיפות ברמה הלאומית".