בית הספר לתיירות ולמלונאות בחיפה, בו לומדים מידי שנה מאות תלמידים את יסודות ורזי הבישול, פתח אתמול (שני, 29.1) בשעות הבוקר את מטבחיו בפני עשרות אמהות וסבתות, שפונו לחיפה מהעיר שלומי ומיישובים נוספים, ושהתגעגעו למטבח ולבישולים הביתיים שלהן.
במשך ארבע שעות הכינו הנשים הבשלניות, יחד עם תלמידי בית הספר, את מטעמיהן הייחודיים – קוסקוס, פריקסה, מופלטות, מרקים ותבשילים שונים.
בסיום הבישולים וכשניחוחות של תבלינים ממלאים את חלל המטבח, ישבו הנשים והתלמידים לארוחת צהריים טעימה ועשירה ואף ארזו בקופסאות כמה מהמטעמים שהכינו, על מנת להעבירם אל חברי כיתת הכוננות של שלומי ואל מפונים נוספים השוהים בחיפה.