עכשיו בנמל חיפה – האוניה הגדולה ביותר שהגיעה לישראל אי פעם

מדובר באוניית המכולות Maersk Hamburg, בעלת קיבולת אדירה של 15,300 מכולות* (במונחי TEU – מידה סטנדרטית למכולת 20 רגל). אורכה של האוניה כ-360 מטר ורוחבה כ-54 מטרים. שוקע האוניה למעלה מ-15 מטר.
ניתוב האוניה לרציף נעשה הלילה על ידי מ״מ רב חובל הנמל עודד גול ורדי ועל ידי הנתב סטס בולוטין, וזאת בסיוע של לא פחות חמש גוררות.
עד לאחרונה היה נדמה שאוניות מסדר גודל כזה יוכלו להיכנס לנמל ישראלי רק לאחר פתיחת הטרמינלים החדשים בחיפה ובאשדוד, אולם היערכות של נמל חיפה שכללה רכישת שני עגורנים שיודעים לשנע מכולות מאוניות כה רחבות, והעמקת המים באזור הרציף כך שיתאימו לשוקע האימתני של האוניה, הביאו את מסוף הכרמל בנמל חיפה ליכולת הדרושה לקבלת האוניה.
האוניה מגיעה לחיפה כחלק מקו מכולות קבוע שמפעילות שתי חברות הספנות הגדולות בעולם, Maerak ו-Msc, קו שפוקד את נמל חיפה ומתחיל את מסעו בנמלי המזרח הרחוק, משם ממשיך דרך תעלת סואץ ישירות לנמל חיפה. מחיפה ממשיך הקו לים האדריאטי, ובחזרה למזרח הרחוק.
החל מהאוניה הנוכחית, גם מכולות של חברת הספנות צים מגיעות לישראל בקו זה. החל מהשבוע ימשיכו מידי שבוע להגיע אוניות בסדר גודל כזה לנמל חיפה, הבאה בתור, Maersk Havana, שהושקה רק בינואר האחרון, כבר מתקרבת לים סוף ותגיע לחיפה ביום העצמאות.
יו״ר דירקטוריון נמל חיפה, אשל ארמוני: ״אירוע מרגש, בעיתוי מרגש. מדובר בהבעת אמון של שתי חברות הספנות הגדולות בעולם ביכולות של נמל חיפה ובעוצמה שלנו. זהו צעד נוסף של הנמל בדרך להבטחת עתידו, ומסר חשוב מאוד בדרך למימוש התוכנית האסטרטגית שעליה אנו עמלים בשנתיים האחרונות״.
מנדי זלצמן, מנכ״ל חברת נמל חיפה: ״אוניות בסדר גודל כזה שיגיעו מעתה לחיפה לא מגיעות, לפני שהן בודקות היטב את היכולות הפיזיות של הנמל להכילן ,והיעילות התיפעולית שתמזער את שהייתן בנמל. חברות הספנות זוכות לשירות מצויין בנמל חיפה, יעילות תפעולית ברמה עולמית ששווה להן כסף רב. גם לבואה של האוניה הזו, הראשונה שחוצה את רף 15,000 ה-TEU, התכוננו במשך זמן רב, כולל רכישת שני עגורנים חדשים שיודעים לטפל באוניות ברוחב כזה. תודתנו גם לרשות הספנות והנמלים ולחברת נמלי ישראל שסייעו לנו בחפירה תת מימית להעמקת עומק המים באזור הרציף״
קרדיט לתמונות – ורהפטיג ונציאן.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.