"אנחנו כאן כדי לעזור לכם לשנות את הנדרש שינוי, אבל לא נהייה בשום פנים ואופן קבלני הביצוע שלכם בהריסת הדמוקרטיה"
*בכנס חיפה למשפט שעוסק השנה בנושא "דמוקרטיה וקיימות חברתית בזמן שבור" הוסיף עו"ד חימי, "אני מקווה ומאמין שראש הממשלה המיועד נתניהו מבין גם הוא את משמעות המהלכים ששותפיו מתכוונים לבצע. הוא יודע היטב שחיזוק הדמוקרטיה הישראלית ושמירה על זכויות אדם, על בית המשפט העליון, על אופן בחירת השופטים הם אינטרס מדיני, בטחוני, לאומי ובינלאומי של ישראל"*
"שמחתי לשמוע שהדיון על פסקת ההתגברות נדחה למושב הקיץ. אני מקווה שזה לא דחייה של הקץ, שמאיים להפוך לסופה המר של הדמוקרטיה. אני מקווה שחברי הממשלה ישכילו לנצל את הזמן כדי להקשיב, לדבר וכדי לשקול את הדברים מתוך ראיה רחבה. אתם הממשלה של כולם: יהודים, ערבים, דרוזים, צ'רקסים, חילונים, דתיים, גברים נשים להטבים. של כולם", כך אמר היום ראש לשכת עורכי הדין עו"ד אבי חימי בכנס חיפה למשפט באוניברסיטת חיפה, שעוסק השנה ב"דמוקרטיה וקיימות חברתית בזמן שבור".
"כל שינוי צריך להיעשות בהידברות, כל תיקון חייב שיעשה בשיח, לא בכוחנות, לא בגחמה, לא באופן שרירותי ולא באופן פוגעני. אנחנו כאן כדי לעזור לכם לשנות את הנדרש שינוי, אבל לא נהייה בשום פנים ואופן קבלני הביצוע שלכם בהריסת הדמוקרטיה", הוסיף עו"ד חימי, שדיבר במושב הפתיחה של כנס חיפה למשפט של הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה בשיתוף לשכת עורכי הדין – ועד מחוז צפון, המתקיים זו השנה ה-13 ברציפות, ונושאו השנה הוא "דמוקרטיה וקיימות חברתית בזמן שבור", כחלק מחזון האוניברסיטה המחוייב לקיימות חברתית וסביבתית.
"היוזמות החדשות שהממשלה הנכנסת מתכננת, אליהן אנחנו נחשפים חדשות לבקרים, עולות על הדמיון. מסתבר שכל הנושאים הדחופים לאזרחי ישראל כמו יוקר המחיה, משבר הדיור, מאבק בעוני והאלימות כבר נפתרו ועכשיו נותר לטפל רק ב'אויבי העם' מס אחד: מערכות אכיפת החוק ובתי המשפט, שהן אלה שחוסמות את דרכן למשילות. גם אנחנו בעד משילות, תמשלו. אבל גם למשילות יש גבולות. משילות ללא גבולות זו עריצות. לגבולות האלה קוראים הפרדת רשויות. ככה זה בכל דמוקרטיה", אמר.
עו"ד חמי דיבר על חשיבות הפרדת הרשויות ועל כך שבמשטר הישראלי, לדבריו, היטשטשה ההפרדה בין הרשות המבצעת לרשות המחוקקת, מה שמגדיל את חשיבות עצמאות בית המשפט העליון כשומר על אותם גבולות בין הרשויות. "בדמוקרטיה הישראלית נותרה ראשות אחת לשמור על הגבולות, היא הרשות השופטת ובית המשפט העליון בראשה. זה לא הפתרון הדמוקרטי היחיד – אבל זה הפתרון שלנו במדינת ישראל לבעיה שמטרידה את כל הדמוקרטיות: כיצד לוודא שהרשויות הנבחרות לא יצברו כוח רב מידי, משחית ושיוביל לעריצות הרב ולרמיסה של זכויות האדם".
"התבטאי לגבי דעתי על השינויים שעומדים להחריב את הדמוקרטיה ובמה זכיתי על שהבעתי את דעתי: בקללות וגם בהצעת חוק לביטול לשכת עורכי הדין. אני לא צריך להוכיח כלום ואתם לא תלמדו אותי מה זה בתי המשפט ומי הם שופטי מדינת ישראל. אני ואנחנו לא מפחדים, ויותר מזה, בעת הצורך נצא לרחובות להביע את מחשבותינו ואת רצוננו בשמירה על הדמוקרטיה. הצעות חוק כמו הצעת החוק לסגור את לשכת עורכי הדין לא ישתיקו אותי מלומר את דעתי. ציפיתי לשמוע קולות מהאקדמיה, הקולות נדמו. כל דברי הבלע והצעות החוק חסרות השחר והתקדים לא ירפו את ידי ואת ידי מערכת המשפט, אנחנו נמשיך בדרכנו לשמור על הדמוקרטיה הישראלית".
"אני מקווה ומאמין שראש הממשלה המיועד נתניהו מבין גם הוא את משמעות המהלכים ששותפיו מתכוונים לבצע. הוא יודע היטב שחיזוק הדמוקרטיה הישראלית ושמירה על זכויות אדם, על בית המשפט העליון, על אופן בחירת השופטים הם אינטרס מדיני, בטחוני לאומי ובינלאומי של ישראל".