תנועת אומ"ץ דורשת שינויים בהצעת חוק חדשה. נציגי אומ"ץ בוועדת חוקה חוק ומשפט הביעו הסתייגות מחלק מסעיפי הצעת חוק לבחירת רבני עיר ∙ יו"ר אומ"ץ פליצ'ה פלד: "לא מצאנו התייחסות ליהדות הקונסרבטיבית וליהדות הרפורמית" ∙ במקביל בירכה התנועה על ההחלטה להבטיח ייצוג משמעותי לנשים באספה הבוחרת
ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת דנה בהצעת חוק העוסקת בשירותי דת יהודיים. נציגי אומ"ץ בוועדה –שלמה קלדרון, יו"ר לשכת המבקרים הפנימיים בישראל לשעבר, ועו"ד מוטי שנאבל – בחנו את ההצעה בקפידה, והעלו מספר סימני שאלה מהותיים. לצד הביקורת, הצביעו גם על סעיפים מבורכים.
יוזמי החוק, המבקש להסדיר בחירת רבנים אזוריים, רבני עיר ורבני שכונות, הם ח"כ ארז מלול (ש"ס) וח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית). הביקורת העיקרית של תנועת אומ"ץ היא על העדפת הזרם האורתודוקסי ביהדות על-פני זרמים אחרים כגון הקונסרבטיבי והרפורמי. על-פי סעיף 7(א)(3) בהצעת החוק, כל הרבנים שימונו לתפקידים השונים כפופים לרבנות הראשית, וזו כידוע שייכת לזרם האורתודוקסי.
יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד, מתח ביקורת גם על הסעיף לפיו רק מי שכיהן כרב או דיין יוכל להתמנות לתפקיד נציב תלונות הציבור על רבנים: "מדוע הבחירה היא של אדם מתוך המערכת?". כמו כן דרש פליצ'ה פלד לחייב את הנציב לפרט את ממצאיו, בדיוק כפי שעושים זאת נציב קבילות חיילים ונציב תלונות הציבור שליד מבקר המדינה. כמו כן נדרש מעקב אחרי תיקון ליקויים עליהם הצביע הנציב.
תנועת אומ"ץ בירכה על הסעיף לפיו באספה הבוחרת יישמר שוויון בין נציגי ציבור לנציגות ציבור, כלומר 50% יהיו נשים. התנועה תומכת גם בקריטריונים שימנעו הצגת מועמדות לכהונת רב עיר, ובהם הרשעה בעבירה פלילית או בעבירת משמעת חמורה, וכן חברות במועצה דתית. חוות הדעת המפורטת והמנומקת הועברה לח"כ רוטמן וח"כ מלול, ונציגי אומ"ץ בוועדת חוקה חוק ומשפט יעקבו אחרי התפתחות הצעת החוק.