מגן דוד אדום משיק אוטובוסים לפינוי פצועים ברמת ניידת טיפול נמרץ

מגן דוד אדום, בשיתוף חברת אסם נסטלה וחברת דן, ובסיועם של חיילי החטיבה הטכנולוגית ליבשה של צה"ל, פיתחו בשבועות האחרונים שני אוטובוסים ייעודיים לפינוי חולים ופצועים רבים, באופן בטוח ויעיל. בכל אוטובוס ניתן לפנות עד שלושה עשר חולים ופצועים בבת אחת, כששניים מהם נמצאים בחלקו האמצעי של האוטובוס, אשר בנוי ברמת ניידת טיפול נמרץ, ואחד עשר נוספים יושבים בחלק האחורי. במידת הצורך, יכול האוטובוס לשמש להסעה של עד ארבעה עשר חובשים ופראמדיקים לזירת אירוע מרוחק.
האוטובוסים מאפשרים העברת מטופלים רבים, ובכך חוסכים במספר כלי הרכב המבצעיים הנדרשים לביצוע משימה כזאת. בכל אוטובוס מותקנות סירנות ומערכת תקשורת מתקדמת, שמאפשרת יצירת קשר בין הצוותים שנמצאים בחלקים השונים של האוטובוס לבין מוקד מד"א.
"האוטובוסים, שפותחו על רקע נגיף הקורונה בישראל, בנויים בצורת שלושה אגפים המאפשרים מניעת הדבקה בין מטופלים", *מסביר יוסי חלבי, פראמדיק באגף המבצעים של מד"א,* "אגף הטיפול הנמרץ כולל שתי מיטות מותאמות לחולים מורכבים מונשמים, עם כל המכשור המתקדם הדרוש, והאגף האחורי מאפשר מתן חמצן לכל מטופל, במידת הצורך".
"התחלנו לפתח את האוטובוסים הללו בשיאה של מגיפת הקורונה בישראל", סיפר האחראי על הפרוייקט, פראמדיק מד"א עמרי גורגה, "מההתחלה הוצבו בפנינו הרבה מאוד אתגרים, אבל ידענו שאנחנו צריכים להגיע לתוצאה מיטבית בתוך זמן קצר, ולהפוך את האוטובוסים למבצעיים. עבדנו בימים ובלילות, יחד עם החטיבה הטכנולוגית ליבשה של צה"ל, עד שהאוטובוסים היו מוכנים".
האוטובוסים נתרמו על ידי חברת "דן", והוסבו באופן מלא לרכבי הפינוי הייעודיים, בסיוע אגודת ידידי מד"א בישראל, שעומדים לצד מגן דוד אדום גם בימים אלה, וחברת "אסם נסטלה", אשר תרמו תרומה נדיבה לטובת מימון הפרויקט. לצידם, סייעו חברת "Auto cool" וחברת "מרכבים".
מנכ"ל אסם נסטלה, אבי בן אסאייג, אמר: "אנו עדים בימים האלה להתגייסות מרגשת של החברה הישראלית לעזרה לזולת ותמיכה בצוותים הרפואיים. מד"א עומדת בקו הראשון של המאבק בנגיף. יחד איתם חיפשנו פתרון חדשני ואפקטיבי להעברת חולים שזקוקים לטיפול, שיכלול מכשור רפואי מתקדם ומציל חיים. זהו חלק ממערך הנתינה שאליו התגייסו מאות מעובדי אסם נסטלה, שנותנים כל יום את הלב והנשמה, ארזו והעבירו חבילות מזון וארוחות חמות לעשרות אלפי אנשים. היום אולי אי אפשר לחבק, אבל אפשר לגעת בלבבות רבים דרך נתינה".
ראש החטיבה הטכנולוגית ליבשה, תא״ל טל אהרון: "במסגרת התמודדות צה״ל מול נגיף הקורונה ומתן סיוע לאזרחות יוצר ופותח אוטובוס קורונה ״מדאבוס״ ראשון מסוגו לניוד חולים בישראל. מדובר בשיתוף פעולה של מרכז שיקום ואחזקה, והחטיבה הטכנולוגית ליבשה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה לבין מד״א, משרד התחבורה וחברת ״מרכבים״. הפרויקט שהפך מחלום למציאות תוך מספר שבועות בודדים בזכות שיתוף הפעולה של כלל הגופים יהווה תרומה משמעותית להצלת חיים."
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "מדובר ברכב רפואת חירום ראשון מסוגו בישראל, שנותן לנו יכולות פינוי גבוהות, ואשר יסייע לייעול הפעילות שלנו במקרים שונים, בהם אנו נדרשים לפנות מספר רב של מטופלים בעת ובעונה אחת. אני מודה לכל מי שלקחו חלק בפיתוח ובבנייה של האוטובוסים המיוחדים, בהם טובי המוחות במגן דוד אדום ובצה"ל, לאגודת ידידי מד"א בישראל, לחברת 'אסם נסטלה', ולמשרד התחבורה בראשות השר בצלאל סמוטריץ'".
עוד על האוטובוסים הראשונים מסוגם בישראל: האוטובוסים, של חברת MAN, אורכם 11.935 מטר, רוחבם שני מטרים וחצי וגובהם 2.478 מטרים. מדובר באוטובוסים עירוניים שהוסבו לבינעירוניים.
כיצד בנוי כל אוטובוס? שלושת חלקיו של האוטובוס נפרדים זה מזה לחלוטין במחיצות אטומות. כך, גם במקרה של פינוי חולים מדבקים, אין צורך בהתמגנות של הנהג. כדי שהנהג יוכל לשמור על קשר עם הצוות והמפונים כל העת, ישנה מערכת תקשורת המאפשרת להם לדבר, ובנוסף, לנהג יש גישה למצלמות אשר נמצאות בכל חלקי האוטובוס.
מי יכולים להתפנות באוטובוס? בחלקו האמצעי של האוטובוס ישנן שתי מיטות עם ציוד המתאים לטיפול ברמת ניידת טיפול נמרץ. שני פראמדיקים מיועדים לטפל בחולים השוכבים בחלק זה, כשהם יכולים לראות באמצעות מצלמה את המתרחש בחלק האחורי, בו מיועדים לשבת עד אחד עשר מפונים, שמצבם טוב.
איזה ציוד קיים באוטובוס? בחלקו האמצעי של האוטובוס ישנו ציוד טיפול נמרץ מתקדם, הכולל בין היתר מכשירי דפיברילטור שיכולים לבצע גם בדיקת ECG, ומכשירים אוטומטיים לביצוע עיסויי חזה. מעל כל מושב בחלקו האחורי של האוטובוס, ישנו ברז חמצן. אחד עשר הברזים מוזנים על ידי ארבעה בלוני חמצן גדולים, אשר מחוברים למערכת מיוחדת שנמצאת בקדמת האוטובוס. באוטובוס ישנם שני מקררים, אשר מיועדים לאחסון מנות דם ותרופות שצריכות להיות בקירור. בנוסף, מרושת האוטובוס בשקעי חשמל במתח V230, המאפשרים לחבר ציוד רפואי נוסף במידת הצורך, דוגמת אקמו, אינקובטור וכדומה.
כיצד מתבצע הקשר בין מוקד מד"א לצוות האוטובוס? אוטובוס הפינוי הוא רכב חירום לכל דבר ועניין, ומרושת באורות, סירנה, ומערכת כריזה, בדומה לניידת טיפול נמרץ. בנוסף, האוטובוס מחובר למערכת הקשר של מד"א. גם המצלמות שמרשתות את האוטובוס כולו מחוברות למוקד הרפואי של מד"א, כך שרופאים ופראמדיקים בכירים מהמוקד יכולים לראות את המתרחש, ובמידת הצורך לייעץ לצוות באוטובוס ולהשתתף בקבלת החלטות.
כיצד מתבצע חיטוי האוטובוס? באוטובוס מותקנת מערכת שיחלוף חמצן מיוחדת, אשר יכולה, על פי הנחיית משרד הבריאות, להחליף את כל האוויר ברכב תוך שבע דקות בלבד. לטובת ניקוי מהיר ויעיל, המושבים באוטובוס עשויים מעור, ולכל אחד מהם חגורת בטיחות. נוסף על כך, שקעי החשמל באוטובוס הם מוגני מים, כך שניתן לחטא את הרכב מבלי לחשוש מפגיעה בחשמל.
לרווחת המפונים! באוטובוס הותקנו מסכי טלוויזיה, על מנת להנעים את זמנם של המפונים בו. החלונות באוטובוס אטומים, ולא ניתן לראות מבחוץ את המתרחש בפנים. בנוסף, בקצהו האחורי של האוטובוס ישנם תאים לאחסון חפצים אישיים של המפונים. האוטובוס נגיש לנכים, ומותקנת בו רמפה מיוחדת להעלאת נוסעים.
צילום: דוברות מד"א

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.