המסע לפולין היה קשה, לא רק לבני נוער, אלא גם לשתי משפחות בישראל

עו"ד שרין סולן. צילום: אולגה סולן

אם התלוותה לבתה, אב לבנו – והשיחות ביניהם במלון, אל תוך הלילה, לא עסקו רק בצורר הנאצי. "התחלנו לדבר במקרה כי לשנינו היה שעון רולקס על היד"

המסעות של בני הנוער למחנות בפולין הפכו לסוג של פולקלור שאין כמעט צעיר או צעירה שלא חווה את החוויה המיוחדת הזו במסגרת משלחות ענק של בתי ספר, בניסיון להעניק לבני הנוער קצת היסטוריה ובעיקר ללמדם על רגעי האימה שעברו יהודי אירופה על אדמת פולין במלחמת העולם השניה.

למסעות האלה בדרך כלל, מלבד כמה מורים ונציגי בית הספר, מתלווים לא מעט הורים. אלה מסייעים למורים ולארגון המסע. במקרה שלפנינו האב צעיר בתחילת שנות הארבעים לחייו ליווה את בנו. האם בת 37 ליוותה את בתה. שני המלווים הללו לא הכירו לפני המסע לפולין. הם החלו את הקשר בפולין במהלך המסע, כך עולה מהדברים שמסר האב לעורכי הדין שלו אורן ושרין סולן. "בעיקר דיברנו המון, היינו אחד ליד השניה וזה היה מרתק. בלילה כשההמולה נרגעה התקרבנו יותר וכן הרגשתי שיש כימיה והבנה ביננו, אבל אל היה שום דבר רומנטי".

הבעל אמר לעורכי הדין סולן כי לא היה בינו לבין האם שהכיר שום קשר רומנטי גם חודש לאחר שובם. "התחלנו לדבר במקרה כי לשנינו היה שעון רולקס על היד". האישה לעומת זה טוענת כי יש לה עדויות שבעלה הכיר אמא אחרת שגם בעלה של אותה אם התלונן בפניה כי היא מנהלת קשר עם בעלי.

הקשר שהחל כאמור בפולין התהדק מאד, טוענת האישה הנבגדת, והבעל הודה כי אין עוד טעם להמשיך את מה שיש לו בבית. "ההתמודדות הקשה ביותר היא מול הילדים אבל לאשתי אני לא יכול לחזור".

האישה הנפגעת טוענת כי האחריות במקרה הזה שייכת כולה למחנכת של הכיתה של בנו שלא השגיחה ולא מנעה התפתחותו של קשר כזה. האישה טוענת כי למרות מה שקרה לבעלה בפולין היא עדיין מבקשת שלום בית. עורכי הדין סולן הבהירו כי  על שני בני הזוג להתחיל בהליך של יישוב סיכסוך.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.