"שוק המזון הוא משהו שעוד לא לגמרי פיצחנו אותו, אני חושבת שצריך לעשות חשיבה חדשה לגביו", אמרה אמש עו"ד מיכל כהן הממונה על התחרות, בכנס השנתי בדיני תחרות שארגנה הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.
עוד אמרה עו"ד כהן, "בכל הקשור ליוקר המחיה, אנחנו צריכים לחושב מחוץ לקופסא ואם יש משהו שעוד לא עשינו ואנחנו צריכים לעשות אותו אז כן לעשות אותו. מצד שני, אנחנו לא צריכים 'להתחלק על השכל'. אנחנו כן צריכים להיות מקצועיים, להיות מבוססים, להבין מה קורה בעולם ולא לעשות שטויות".
בכל הקשור לתפקיד רשות התחרות אמרה עו"ד כהן כי "אנחנו רשות מקצועית ונשאר רשות מקצועית. אנחנו נאכוף רק על בסיס מקצועי וראייתי. למשל, בסוגיות של אכיפה נגד מונופולים, נבצע ניתוח כלכלי לפני שאנחנו עושים משהו".
עו"ד כהן הדגישה בדבריה את החשיבות של רשות התחרות, בעיקר בתחום ההרתעה. "העובדה שאנחנו רואים את הנעשה בשווקים, בטח לגבי עבירות פליליות אבל גם לגבי עסקאות ולגבי הסדרים כובלים… יש השפעה דרמטית על יוקר המחייה. אנחנו צריכים להמשיך לאכוף ואנחנו לא מחכים שההפרות האלה יפלו עלינו מהשמים. אנחנו יודעים שצריך לחפש. בקרטלים ובתיאומים אופקיים אנחנו הבנו שתוכנית החסינות זה לא מה שיעמיד קרטליסטים בתור ליד הדלת כמו שזה קורה בארצות הברית".
"אין לנו חשש להתמודד עם מונופלים או עם גופים גדולים. אם ישנן ראיות, זה לא משנה מי עומד מולנו. אנחנו רוצים שהאכיפה שלנו תאתגר את הקצוות. באכיפה מול מונופולים זה תמיד יהיה ככה, כי תמיד בעלי עסקים הולכים על הקו הדק שבין תחרות לבין התנהגות אנטי תחרותית. קשה להבחין בדברים האלה ולכן גם אנחנו צריכים לאתגר את עצמנו", אמרה.
בדבריה התייחסה ען"ד כהן לנושא של אכיפת התחרות הישראלית על חברות זרות. "הכפר הגלובלי מגיע כמובן גם אלינו, לא נקבל את הניסיון הזה לדחוק את האחריות מחברות זרות. בסוף נקבל את החומר ואם צריך לאכוף בעניין הזה אנחנו גם נאכוף. אני רוצה לקדם בכהונה שלי שיתוף פעולה עם רשויות זרות. קורה מצב שיש אצל רשות תחרות זרה את כל החומר ובעצם אנחנו צריכים לרדוף אחרי החברות, אני חושבת ששיתוף פעולה שיאפשר העברת מסכמים הוא טוב לרשויות התחרות הוא מקצר תהליכים ומגביר את יכולת האכיפה", אמרה עו"ד כהן.