"אלגלאפל" – פלאפל מבוסס-ספירולינה – הוא הפיתוח הזוכה בתחרות שנערכה בטכניון בתחילת דצמבר במסגרת הקונסורציום האירופי EIT-Food. במסגרת התחרות פותחו מוצרים חדשניים ממיקרו-אצות (micro-algae) והוצגו תוכניות עסקיות למסחורם. את המוצר הזוכה פיתחה קבוצת סטודנטיות מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון: מיטל קציר, ירדן אבוחצירה-כהן, חני שקולניקוב, הילה טרזי ואינה נפומנישי. הסטודנטיות עבדו בהנחיית ד"ר מאיה דוידוביץ-פנחס, פרופ"ח אורי לזמס, ד"ר אבי שפיגלמן ופרופ"ח יואב ליבני שהוביל את הפרויקט כולו.
הצוות הטכניוני פיתח את "אלגלאפל" (Algalafel) – פלאפל קפוא, מוכן לחימום, העשיר בחלבונים, בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון – וכן טחינה מועשרת באסטקסנתין, שהוא נוגד החמצון המקנה לדג הסלמון את צבעו הכתום. חברות הצוות הסבירו כי שני המוצרים פותחו על רקע הגידול המהיר בצריכת המזון העולמית, הצורך באיתור מקורות מזון עתירי חלבון והמגמה של הפחתה בצריכת בשר. צוות השופטים ציין כי הסטודנטיות מהטכניון הציגו מוצרים איכותיים ובשלים מאוד, המוכנים לקראת יציאה לשוק.
בתחרות השתתפו קבוצות של סטודנטים לתארים מתקדמים מהטכניון, מאוניברסיטת הלסינקי בפינלנד ומאוניברסיטת הוהנהיים הגרמנית. הפרויקט החל בינואר והמשיך במפגש היכרות במרץ 2018, שאורגן על ידי אוניברסיטת הוהנהיים וחברת Doehler. מפגש זה היה אות הפתיחה לתהליך המחקר והפיתוח שהגיע לשיאו באירוע המסכם בטכניון, שנמשך יומיים.
במשך שנה שלמה עסקו שלוש הקבוצות בלימוד הנושא, בהיכרות עם שיטות מחקר רלוונטיות ובפיתוח מוצרים המבוססים על מיקרו-אצות. האירוע בטכניון נפתח בהרצאתו של ד"ר עומר גרונדמן מאלגטק על ייצור המיקרו-אצות במפעל החברה בקטורה שבערבה ועל מוצרי המיקרו-אצות של אלגטק. אלגטק, אחת מיצרניות האצות המתקדמות והחדשניות בעולם, מפתחת ומייצרת זנים ייחודיים של מיקרו-אצות ומרכיביהן לתעשיית תוספי התזונה, הקוסמטיקה והמזון לבעלי חיים. השף יניב גור אריה, (סלטי שטראוס ומותג "אחלה") הנחה סדנה קולינרית על הכנת חומוס בשילוב תוספות המבוססות על מיקרו-אצות. היום הראשון הסתיים בפסטיבל "החג של החגים" במושבה הגרמנית בחיפה, וביום השני נערכה התחרות ולאחריה התקיים אירוע פומבי פתוח, שבו הציגו שלושת הצוותים את מוצריהם ואת המצגות העסקיות שלהם. האירוע הגיע לשיאו בהענקת הפרסים.
הפרויקט כלל גם שלושה שותפים תעשייתיים: Doehler הגרמנית, פייזר הפינית ואלגטק הישראלית. חברת אלגטק סיפקה את מרכיבי המיקרו-אצות אשר שימשו את הסטודנטים כחומרי הגלם המרכזיים. בראש ועדת השיפוט עמד בנואה בנטינקס, דירקטור פיתוח עסקים במאגד EIT-FOOD. צוות השופטים כלל גם את ד"ר מריו רוקארו, סגן דירקטור החינוך ב-EIT-FOOD; ד"ר ענת סולומון, סמנכ"ל טכנולוגיה בחברה המרכזית למשקאות; ד"ר דוד ניני, סמנכ"ל טכנולוגיה בחממת The Kitchen; וד"ר אלחנדרו מרבי, סמנכ"ל הטכנולוגיה ב-Douxmatok. את צוות השופטים ליוותה ד"ר סטפני שפייסר מחברתDoehler.
במקום השני בתחרות זכה הצוות של אוניברסיטת הוהנהיים שפיתח את "אלגיני" – מוצר טבעוני מבוסס עדשים המועשר בספירולינה. בצוות חברים הסטודנטים פראוקה שפילמן, רפאל טות', ויניאק צ'בריה, קת'רינה בראון ודניאלה גרינר, שעבדו בהנחיית פרופ' יוכן וייס וד"ר מרים לופלר.
במקום השלישי זכה צוות אוניברסיטת הלסינקי, שפיתח את Spurtti: מעדן טבעוני מבוסס שיבולת שועל ומועשר בספירולינה. בצוות חברות הסטודנטיות מיה קויביסטונן, אמי יוקינן, אנני פיטקנן, ריאינה סיירה וטינה סירקארווי, שאותן הנחו ד"ר אנה-מאיה למפי וד"ר מינמרי אדלמן.