פרופ' מונא מארון התמנתה לסגנית הנשיא ודיקנית למחקר ופיתוח של אוניברסיטת חיפה
*פרופ' מונא מארון: אני מודה לנשיא, לרקטור ולוועד המנהל על האמון ונכונה למשימות המגוונות שעומדות בפני, בראש ובראשונה לקדם מחקר פורץ דרך באוניברסיטה"
פרופ' רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה: "אוניברסיטת חיפה היא תשקיף נופה של מדינת ישראל, על הגיוון, הייחוד והמצוינות שבה ולכן הצטרפותה של מונא להנהלת האוניברסיטה הוא לא רק ראוי, אלא בעיקר כל כך ברור ומובן מאליו"
פרופ' גור אלרואי, רקטור אוניברסיטת חיפה: "פרופ׳ מארון היא חוקרת מצטיינת של המח ובחירתה היא גם ההוכחה שאצלנו באוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה המגוונת בישראל, השוויון מתבטא במעשים ולא רק במילים"
פרופ' מונא מארון מונתה אתמול (יום ג' ה12.6) לסגנית הנשיא ודיקנית למחקר ופיתוח של אוניברסיטת חיפה, חברת הסגל האקדמי הערבייה הראשונה בישראל שהתמנתה לתפקיד זה. המינוי אושר אתמול בישיבת הועד המנהל של האוניברסיטה. "אני מתרגשת על סגירת המעגל, לאחר שאת התארים שלי כסטודנטית עשיתי באוניברסיטת חיפה. כעת, אחרי 20 שנה כחברת סגל, יש לי את הזכות להתמנות לחברת הנהלה וסגנית נשיא. אני מודה לנשיא, לרקטור ולוועד המנהל על האמון ונכונה למשימות המגוונות שעומדות בפני, בראש ובראשונה לקדם מחקר פורץ דרך באוניברסיטה".
פרופ' מארון, ילידת עוספיא, היא האישה הראשונה מהכפר שלה אשר סיימה דוקטורט והיא הפרופסורית הערבייה הראשונה בישראל למדעי המוח. היא חוקרת בכירה למדעי המוח ופוסט טראומה וכיהנה בתפקידים מרכזיים באוניברסיטה, בין היתר כראש חוג סגול לנוירוביולוגיה. פרופ' מונא אף כיהנה כחברה בוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה (ות"ת), שם הייתה, בין היתר, ראש ועדת ההיגוי של הוות"ת להנגשת ההשכלה הגבוהה לחברה הערבית.
פרופ' מארון סיימה את עבודת הדוקטורט שלה בפסיכו-ביולוגיה באוניברסיטת חיפה. את הפוסטדוקטורט עשתה בצרפת באונ' פאריס XI, במעבדה לחקר הלמידה והזיכרון. מחקריה של פרופ' מארון מתמקדים בבסיס העצבי והמולקולרי של הפרעות חרדה ופוסט טראומה והיא בוחנת, בין היתר, את האפשרות "למחוק" זיכרונות של פחד, דרך השתקת המנגנונים העצביים שאחראים על גיבוש זיכרונות הפחד במוח. לאחרונה גם ייצגה את האוניברסיטה בוועידת האקלים בשארם א-שייח, שם חתמה על מזכר הבנות לשת"פ אקדמי של חמש שנים בין אוניברסיטת חיפה, איחוד האמירויות וגרמניה בנושא שינויי אקלים והשפעות זיהום בים התיכון ובמפרץ הערבי.
במקביל לפעילותה האקדמית, פרופ' מארון פועלת רבות לקידום ההשכלה הגבוהה בקרב החברה הערבית ובעיקר להגברת המודעות ועידוד צעירות ערביות לפנות לתחומי המדעים בכלל ומדעי המוח בפרט. במסגרת זו היא השתתפה פעמים רבות בפעילות לקידום המדע בבתי ספר ערבים, הייתה חברה בעמותת אל-מראם, להגברת המודעות של תלמידים ערביים לנושאי המדעים ועוד.
לפני מספר חודשים הצטרפה פרופ' מארון לחממת חיפה לחקר דתות של האוניברסיטה ונבחרה ליו"ר הוועד הציבורי של החממה, שפועלת לחבר את האקדמיה לקהילות הדתיות השונות בחיפה, במטרה למצוא מחנה רחב לשיתופי פעולה בין דתיים.
פרופ' רון רובין, נשיא אונ' חיפה: "פרופ' מארון היא חוקרת מצטיינת עם ניסיון רב בהובלה של תהליכים אסטרטגיים בתחום ההשכלה הגבוהה כחברת ות"ת, בכל מקום אליו הגיע היא הייתה תמיד פורצת דרך, ואני בטוח שהיא תסייע רבות, להמשיך ולהוביל את ההתפתחות המחקרית של אוניברסיטת חיפה. מעבר למצויינות מחקרית, מונא מצאה תמיד זמן לפעול למען קידום ההשכלה הגבוהה בקרב האוכלוסייה הערבית בכלל ונשים ערביות בפרט כמנוע למוביליות חברתית. אוניברסיטת חיפה היא תשקיף נופה של מדינת ישראל, על הגיוון, הייחוד והמצוינות שבה ולכן הצטרפותה של מונא להנהלת האוניברסיטה הוא לא רק ראוי, אלא בעיקר כל כך ברור ומובן מאליו".
פרופ' גור אלרואי, רקטור אונ' חיפה: "פרופ׳ מארון היא חוקרת מצטיינת של המח ובחירתה היא גם ההוכחה שאצלנו באוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה המגוונת בישראל, השוויון מתבטא במעשים ולא רק במילים. אני שמח וגאה על כך שחוקרת ערביה מוכשרת ומובילה מצטרפת להנהלת האוניברסיטה. אוניברסיטת חיפה תמיד הייתה ותמיד תהייה אי של שפיות, מצפן מוסרי שמראה שהקיטוב החברתי ממנו סובלת המדינה הוא אינו גזירה משמיים וכי חיים משותפים, המבוססים על פלורליזם וכיבוד האחר הם לא רק אפשריים, אלא אף רצויים".