את הכנס פתחה סיגל ציוני, מחזיקת תיק החינוך שברכה בשם ראש העיר חיפה, ד"ר עינת קליש רותם: "שדה הקרב הקלאסי השתנה, ממלחמה פרונטלית למלחמת סייבר. למרות שהמדינה זקוקה מאוד כדי ששתי הגזרות יהיו מוגנות- ללוחמי שטח מצוינים, גם למלחמת מוחות שאליה חייבים להיערך בהתאמה. אנו זקוקים לאלה המפעילים מערכות חכמות וחדשניות כדי לעמוד בסטנדרטים נדרשים במציאות משתנה. השילוב בין האקדמיה לבין החינוך העל יסודי החל לפני שנים בעיריית חיפה בהובלתה של רחל מתוקי ז״ל שהאמינה בבניית שותפויות להובלת הצלחות ואת התוצרים של חזונה אנו רואים היום ופועלים להרחבתו. צה"ל והטכניון הם שותפים משמעותיים ואסטרטגיים במערכת החינוך. אנו רואים בכם את העתיד ואני מאחלת לכם הצלחה רבה".
אל"מ ע', מפקד ממר"ם באגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה"ל, תיאר בפני מאות התלמידים את היחידות המובילות בתחום התקשוב והסייבר בצה"ל ודרכי ההרשמה אליהם: "להיות ממר״מניק זה לא רק להיות חלק ממשפחה, זה להיות חלק מקהילת הדיגיטל הישראלית, קהילה של מצוינות" אמר אל"מ מ'. "כיום, המשמרת היא גם של אנשי הטכנולוגיה, והאחריות שלנו היא להשיג עליונות במידע כדי לאפשר לצה״ל את חופש הפעולה המבצעי. כדי לממש את האחריות הזו, אנו זקוקים לכם- היצירתיים, הסקרניים, היוזמים- להצטרף לצוות של הטובים ביותר באגף התקשוב וההגנה בסייבר״.
לאחר מכן הציג פרופ' כרמל דומשלק, דיקן הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול, את תכנית "אלונים" לקצונה אקדמית בתחום ה- Data Science and Engineering
במסגרת המושבים שהתקיימו בכנס, סיפר ארז ליבנה, יזם ויועץ בתחומי טכנולוגיה מתקדמת אשר יסד את חברת הביו-טק הישראלית vecoy, על טכנולוגיה בונה- עתיד: "העולם נע מהר מאד. יש יגידו אפילו מהר מדי. אינטרנט וסלולר, גנטיקה ורובוטיקה, רשתות חברתיות ומהפכת המידע. במאה ה-21, מהפיכות הם היום-יום שלנו ונראה שהעולם משתנה לנגד עינינו. את כל העושר המסחרר הזה צריך לקשור לסינגולריות טכנולוגית עתידנות והבניית מקצועות העתיד".
לאחר ההרצאה הוזמנו התלמידים לסייר בתצוגה של אגף התקשוב והסייבר של צה"ל בה הוצגו אפליקציות ופיתוחים טכנולוגיים של מצפן וממר"ם, הגנה בסייבר מחשב אשר מדמה תקיפה, צפו באמצעים מבצעיים ללוחמה מבוססת רשת, מציאות מדומה וכלים מבצעיים.
תכנית המצוינות במתמטיקה ומדעים, אשר מובילה העירייה בבתי הספר התיכוניים בעיר, כוללת תגבורים לימודיים בקבוצות קטנות והתנסות בלמידת חקר באקדמיה, תוך הכרות עם עולם ההיי-טק. מטרתה לעודד תלמידים לסיים עם תעודת בגרות הכוללת 4 או 5 יחידות לימוד במתמטיקה, ומקצוע מדעי אחד לפחות. בשנת הלמודים תשע"ח- 46% מבוגרי י"ב בחיפה סיימו מתמטיקה ברמות הגבוהות 4 ו- 5 יח' לימוד.