Site icon פוזיציה!

אוניברסיטת חיפה תעניק תואר ד"ר לשם כבוד לנשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון ולנשיא אוניברסיטת NYU לשעבר ג'ון סקסטון

אוניברסיטת חיפה תעניק תואר ד"ר לשם כבוד לנשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון ולנשיא אוניברסיטת NYU לשעבר ג'ון סקסטון

*הנשיא קלינטון יקבל תואר הכבוד בהוקרה על מחויבותו רבת השנים למדינת ישראל, לדו קיום במזרח התיכון ולקידום קיימות חברתית וסביבתית בעולם כולו; פרופ' סקסטון יקבל את התואר בהוקרה על מחויבותו למצוינות אקדמית וקידום נגישות של ההשכלה הגבוהה*

            אוניברסיטת חיפה תעניק תואר ד"ר לשם כבוד לנשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון ולנשיא אוניברסיטת ניו יורק (NYU) לשעבר פרופ' ג'ון סקסטון, באירוע שיתקיים באוניברסיטת ניו יורק ביום שני, ה-12.12. "ביל קלינטון וג'ון סקסטון מבטאים בפעילותם רבת השנים לקידום חברה מגוונת ושוויונית, דו קיום ומחויבות לקיימות חברתית וסביבתית את הערכים המרכזיים שאנחנו באוניברסיטת חיפה צועדים לאורם. אנו שמחים וגאים על הענקת תואר הכבוד החשוב ביותר של האוניברסיטה לשני אישים אלה, במה שמהווה תזכורת תמידית למחויבות שלנו לשנות ולהשפיע על האנושות כולה, לא רק בקמפוס שלנו – אלא גם במדינת ישראל ובעולם כולו", אמר נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין.

            קלינטון, נשיאה ה-42 של ארצות הברית, יקבל את התואר בהוקרה על המחויבות העמוקה שלו למדינת ישראל לאורך השנים, על פועלו לקידום חיים משותפים ודו קיום במזרח התיכון כולו ועל ידידותו האמיצה עם ראש הממשלה רבין ז"ל. בנוסף, הוא יקבל את התואר בהוקרה על פעילותו לקידום קיימות חברתית וסביבתית בעולם כולו, באמצעות היוזמות של קרן קלינטון, שהוא עומד בראשה ובראשן, פרויקטים לקידום המאבק בשינויי האקלים, הגדלת הנגישות לאנרגיה מתחדשת ותמיכה במעבר לשימוש מושכל ומקיים במשאבי הטבע של כדור הארץ. הקרן אף פעולת עם קהילות חקלאים במלאווי, רואנדה וטנזניה כדי לקדם חקלאות מקיימת, כזרז לשינוי חברתי וכלכלי במדינות אלה.

            פרופ' סקסטון יקבל את התואר בהוקרה על מנהיגותו האקדמית חוצת הגבולות והלאומים, שקידמה ערכים של רב תרבותיות וגיוון מחשבתי ככלים לקידום המחקר והמדע ועל פועלו לקידום מוביליות חברתית באמצעות השכלה גבוהה.

סקסטון, שכיהן בעברו כדיקן בית הספר למשפטים וכנשיאה של NYU, הוביל את הקמת הקמפוסים של האוניברסיטה באבו דאבי ושנחאי, ובכך יצר למעשה את הרשת האוניברסיטאית הגלובלית הראשונה (global network university) – אוניברסיטה שמייצרת פעילות מחקרית ולימודית חוצת יבשות בלמעלה מ-12 מדינות ברחבי הגלובוס. עם פרשיתו מתפקידו כנשיא NYU, הקדיש סקסטון את זמנו להנגשת ההשכלה הגבוהה למדינות המתפתחות, כולל לאוכלוסיות נרחבות של פליטים. לשם כך, הוא הקים ועמד בראש הקרן למען השכלה אוניברסלית (the Catalyst Foundation for Universal Education). לאורך השנים, קיבל סקטסון 12 תארי כבוד, כולל תואר על תרומתו לקידום ותמיכה בסטודנטים מכל רחבי העולם של ארגון NASPA, ארגון גג של למעלה מ-1,200 מוסדות אקדמיים בעולם. סקטסון אף נבחר על ידי ה- Time Magazineלאחד מעשרת נשיאי האוניברסיטאות המשפיעים ביותר בארצות הברית.

Exit mobile version