תנועת אומ"ץ למען שוטרים הסובלים מפוסט טראומה: קוראת למפכ"ל שבתאי למנוע פגיעה נוספת ולבטל את הקמת הוועדה הרפואית של המשטרה  

הישג לאומ"ץ: נמצא פיתרון לנכה ערירי שעמידר ניסתה לפנות מדירתו המאבק הציבורי שהובילה התנועה למען מרדכי כהן צדק זכה להצלחה ∙ צו פינוי נגד מרדכי בוטל והוא יקבל דירה חלופית עד לגיבוש הסדר קבוע ∙ יו"ר אומ"ץ פליצ'ה פלד מתחייב: "נמשיך ללוות את התהליך" הישג חשוב לתנועת אומ"ץ ולצדק – ובשורות טובות מאוד למרדכי כהן צדק: מרדכי נכה ערירי מתגורר מזה שנים רבות בדירת דיור ציבורי בקרית שמונה. חברת עמידר הוציאה נגדו צו פינוי וזאת לאחר שסירבה לבקשתו לרכוש את הנכס, כפי שהחוק מאפשר לו. לאחר פנייתו של כהן צדק לתנועת אומ"ץ, שלח ראש התנועה פנחס פליצ'ה פלד מכתב בהול אל שר השיכון, זאב אלקין, בבקשה כי יתערב בפרשה העגומה. התנועה המשיכה לשמור על קשר רציף עם לשכתו של השר אלקין, וכן התנהלה מול גורמים נוספים על-מנת לסייע למרדכי, שמתקיים מקצבת ביטוח לאומי וחי לבדו לאחר שאחיו נפטר לאחרונה. המאבק התנהל גם במישור המשפטי, ורשם הצלחה: השופט אשר קולה, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, ביטל את צו הפינוי. בפסק הדין של קולה נקבע כי מאחר שדירתו הנוכחית של מרדכי לא ראויה למגורים, הוא יקבל דירה חלופית – וזאת עד להסדרת פתרון קבוע. באיגרת ששלח יו"ר אומ"ץ פליצ'ה פלד לחברי התנועה הוא מודה למברכים הרבים ולכל מי שנרתם לעזרתו של כהן צדק. פלד התחייב כי "תנועת אומ"ץ תמשיך ללוות את התהליך, הן השלטוני והן המשפטי, עד אשר יימצא למרדכי הסדר קבע". ____________________ תנועת אומ״ץ, אזרחים למען מנהל תקין וצדק חברתי ומשפטי, עומדת בראש המאבק בשחיתות השלטונית ופועלת למען הקניית ערכי המנהל התקין, טוהר המידות והדמוקרטיה. כמו כן פועלת תנועת אומ״ץ למען צדק חברתי ומשפטי.

יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "המדינה מחויבת לתת מענה הולם לשוטרים שמשלמים מחיר יקר על שירות תובעני" בתנועה טוענים כי הקמת הוועדה הרפואית בוצעה בחוסר סמכות ומנוגדת לחוק הנכים לנוכח חומרת הדברים, שוקלים באומ"ץ הגשת עתירה מנהלית כנגד החלטת המשטרה  

דווקא בימים בהם שוטרים מתמודדים עם עומס פיזי ונפשי חריג, זכויותיהם הבסיסיות נמצאות בסכנה. אל תנועת אומ"ץ הגיעו פניות רבות של שוטרים המתמודדים עם PTSD (הפרעת דחק פוסט טראומתית). לדברי השוטרים, שאובחנו כפוסט טראומתיים ע"י מומחים מוסמכים, במקום לקבל עזרה מהמשטרה הם נתקלים במכשולים וחווים טרטור שמכביד עליהם עוד יותר.

הרקע לתלונות הוא החלטת משטרת ישראל להקים מעין ועדה רפואית בתל השומר. ראשי אומ"ץ – היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית, עו"ד יצחק מינא – מתחו ביקורת קשה על החלטה זו: "משטרת ישראל פעלה בחוסר סמכות. סביר להניח כי הדבר כלל לא יעבור את מבחן בית המשפט".

פליצ'ה פלד הסביר כי הרקע לשינוי במדיניות המשטרה הוא הרצון לצמצם את היקף פרישת השוטרים. לדבריו, היעד הזה מופיע במסמך משטרתי רשמי. החשש מפני מחסור בכוח אדם מובן, אולם אי אפשר להתעלם מהסכנה המוחשית שבהעסקת שוטר הסובל מפוסט טראומה. לאחרונה אף התפרסם מקרה טראגי במיוחד כששוטר ימ"ס התאבד בכביש 6, ככל הנראה על רקע מצב נפשי קשה לאחר השירות כמסתערב.

פליצ'ה פלד, עו"ד מינא ועו"ד מיקי טל, חבר הצוות המשפטי של אומ"ץ, שיגרו פנייה בהולה למפכ"ל קובי שבתאי, למפקדי המחוזות במשטרה, למפקד הימ"מ, למפקד מג"ב ולשר לביטחון פנים בן גביר. האישים הממונים על משטרת ישראל נדרשים לתת את דעתם על הסוגיה הרגישה. באומ"ץ מדגישים כי המדיניות החדשה של המשטרה מהווה אפליה פסולה ביחס לאנשי הקבע של צה"ל ומנוגדת הן לחוק הנכים והן למהות החוק: "מערך דיני השיקום משקף את ההכרה בתרומה למדינה של המשרתים במערכת הביטחון, ובהמשך לכך את תחושת האחריות המוגברת לנזק שנגרם להם", ציטטו ראשי התנועה פסק דין מכונן של השופטת דפנה ברק-ארז.

"תנועת אומ"ץ שוקלת הגשת עתירה מנהלית כנגד החלטה זו של משטרת ישראל", הבהיר פליצ'ה פלד. הוא קרא למפכ"ל ולשר לביטחון לאומי להפנות את המשאבים לא לוועדה המנוגדת לחוק אלא להגדלת תקני קציני בריאות הנפש במשטרה, כך שאפשר יהיה לתת מענה הולם לשוטרים שמשלמים מחיר יקר על שירות אינטנסיבי ותובעני.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.