Site icon פוזיציה!

רמב"ם יוצא אל הקהילה: מבצע ההסברה וההדרכה להתמודדות עם אפילפסיה בקרב ילדים ומתבגרים הגיע לבית הספר "אליאנס" שבחיפה

בתמונה: אביבה פלדמן-בהגי במהלך ההרצאה המקוונת צילום: הקריה הרפואית רמב"ם

מבצע ההסברה המדובר, שהחל בבית הספר הינו פרי שיתוף פעולה בין מנכ"לית בית הספר, הגב' מיכל גל, גילית רן, מנהלת כיתה י' בבית הספר ואביבה פלדמן-בהגי, מרכזת תחום ההסברה וההדרכה לאפילפסיה לילדים ולנוער בקריה הרפואית רמב"ם.
ההסברה, שהועברה באמצעות אפליקציית "זום", הייתה שלב אחד כחלק מקמפיין משולב, שבמהלכו צוות בית הספר יעבור גם הדרכה פרונטלית לצוות ולתלמידים באותה שכבה ולאחר מכן גם בשכבות נוספות. בעבר התקיימה הדרכה דומה, אולם חלק מהצוות התחלף ויחד איתו עם שכבות התלמידים שסיימו את בית הספר. הקמפיין הנוכחי ממשיך את מסורת ההדרכה מול הצוות במטרה לשמר את הידע הקיים לצד הקניית הכלים עבור מי שלא הכיר את דרכי ההתמודדות עם ילדים אפילפטיים.
לדברי פלדמן-בהגי: "מטרת מבצע ההסברה נועדה לסייע לצוותים להתמודד עם ילד שעלול לעבור התקף אפילפטי במהלך שעות הלימודים, ולנפץ סטיגמות הקשורות במחלה זו, סטיגמות שעלולות להיות הגורם השני שפוגע בילדים הצעירים מצד חבריהם לכיתה ולעיתים, גם בלי כוונה, מהצוות המחנך".
מבצע ההסברה המדובר, נערך בחסות היחידה לנוירוכירורגיה ילדים בבית החולים "רות" לילדים שברמב"ם, בניהולו של פרופ' מוני בניפלא וכבר הגיע לחשיפה לאלפי מורים, צוותי הוראה ותלמידים ברחבי אזור הצפון ובמרכז והוא נערך הן בעברית והן בערבית.
פרופ' מוני בניפלא, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים: "גאה לעמוד בראש היחידה הזו. אנחנו נמשיך לקיים פעילות הסברתית חוצת מגזרים, עדות וגילאים על מנת לעורר את המודעות לקשיים איתם מתמודדים האנשים הלוקים באפילפסיה".

הידעתם? הנה 5 עובדות לא מוכרות על אפילפסיה:

  1. הלשון לא נבלעת בזמן התקף;
  2. ההתקפים הכי נפוצים הם התקפי הניתוק בהם אדם אינו מודע לסביבתו למשך כמה שניות;
  3. אם ההתקף נמשך פחות מ-5 דקות, לא תמיד יש צורך להזמין אמבולנס;
  4. בישראל ישנם חברי כנסת, אנשי עסקים ואומנים החיים לצד האפילפסיה;
  5. הטיפול התרופתי מסייע למנוע את מרבית ההתקפים האפילפטיים בקרב המטופלים

בתמונה: אביבה פלדמן-בהגי במהלך ההרצאה המקוונת
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם

Exit mobile version