בכרמל מצילים את התינוקות והפגים

"כ-10% מהתינוקות הנולדים זקוקים לגירוי או תמיכה נשימתית קצרה לאחר הלידה, וכ- 1% מהתינוקות יזדקקו לפעולות החייאה מתקדמות לכן אנו חייבים לשמור על כשירות גבוה לאמן ולהדריך את הצוותים שלנו כל הזמן" כך מסביר פרופ' דני וייסמן מנהל יחידת הילודים במחלקת ילודים וטיפול נמרץ פגים במרכז הרפואי כרמל.

 

השבוע הסתיים קורס נוסף ומתקדם בהחייאת ילוד המיועד לצוותי הרפואה והסיעוד של בית החולים כרמל. בקורס השתתפו הצוותים המעורבים במקרי החייאה כמו רופאים שהתמחותם ילודים ופגים, מתמחים ברפואת ילדים, מיילדות, אחיות פגייה, אחיות ילודים, ומיילדות

לטובת צוותי המחלקה, רכשו בכרמל  לאחרונה בובת החייאה מתוחכמת המדמה פג במשקל מאוד נמוך בגיל הריון של 26 שבועות הכוללת מערכות אלקטרוניות המדמות קולות לב ונשימה, עם קישור למוניטור ולמערכת שליטה מרחוק לשינוי הסימנים החיוניים בשלל תרחישים לתרגול. ציוד מתקדם זה שיפר מאוד את היכולת לתרגל קבלת פג מורכב, וכך לתרגל מראש את הצעדים שמובילים להפחתת סיבוכי פגות, מדובר בעיקר על פגיעות במערכת העצבים שעלולות להשפיע על התפתחות התינוק. הציוד החדש התווסף לציוד שנרכש במחלקה לאורך השנים, הכולל בובות החייאה המדמות תינוקות בשלים  , שניתן להשתמש בהן לביצוע כל רצף פעולות ההחייאה הנדרש במצבי חרום.

  

ד"ר ראובן קידר מנהל חדרי הלידה בכרמל מציין כי קיום הקורס הינו צורך חיוני בחינוך והכשרת הצוותים שמעורבים בטיפול בילוד: במסגרת חדר לידה, חדר ניתוח, פגייה, יחידת תינוקות, חדר מיון, מחלקות ילדים. חשוב  לציין שהקורס הוגדר כחובה על ידי האיגוד הנאונטולוגי, הנהלת הסיעוד של משרד הבריאות והמועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית לצורך שיפור מתמיד של יכולות הצוותים בבתי החולים השונים בביצוע החייאה ובכך לתרום לירידה בתמותה ובתחלואה סביב הלידה.

  

פרופ' וייסמן המשמש גם כחבר בוועדה להחייאת ילודים של האיגוד הנאונטולוגי הישראלי מציין עוד כי בכרמל מועברים הקורסים לריענון מיומנויות וידע לפחות כ-6 פעמים בשנה. לאורך השנים הקורס עבר מספר שינויים עד שהגיע לצורתו הנוכחית המתקדמת, מקורס המבוסס על הרצאות פרונטליות עם ניסיון להקניית ידע, עד לרמת קורסים מבוססי סימולציה עם מבחן ידע מקדים, השתתפות פעילה של כל המשתתפים, ריענון  של המיומנויות הקליניות, והדגשים לגבי עבודת צוות במצבי חרום מורכבים. אתר ההדרכה של ביה"ח כרמל מוכר על ידי המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית, הכרה שדורשת בקרות תקופתיות של נציגי המועצה. ליאור שקד מנהלת הסיעוד בפגיה מעדכנת כי בנוסף, מזה שנים רבות, הצוות הסיעודי של הפגייה ושל מחלקת ילודים מעביר להורים קורסים בסיסיים בהחייאת ילוד לפני שחרור התינוק לביתו.

 

אחות הפגייה גלינה גנדלמן שהשתתפה בקורס אמרה כי הקורס היה מצוין." הצוות העביר את החומר בצורה מאוד מעניינת והדגיש לנו את הנקודות החשובות. ההתנסות האמתית עם הבובות החדישות מאוד עוזרת לתרגל את המצב הכי קרוב למצב אמת. מאוד חשב לנו לשמור על כשירות וריענון כל הזמן והקורס היה בהחלט מאוד מקצועי ומאוד חשוב". פרופ' וייסמן מציין כי יש לזכור שפעולות החייאה פשוטות בזמן המתאים יכולות למנוע תמותה ונכות שמלווים את הנפגע ו/או את משפחתו לאורך כל החיים.

בצוות ההדרכה של הקורס השתתפו פרופ' דני ויסמן, ד"ר קרן לביא, ד"ר איילה גובר, ד"ר מיכל מולד, ד"ר מרינה סולובייצ'יק, וד"ר אירינה קסל בצוות הסיעוד אחראית על הקורס מטעם הסיעוד האחות  יוליה גולדרינג, יפה איילון, טארק נמוז, אחמד גדיר ולינה חורי.

 

בצילומים – צוותי ביה"ח כרמל בקורס החייאת פגים – צילום אלי דדון

 

Virus-free. www.avg.com
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.