בטקס חגיגי הוסר היום בצהריים (יום שלישי), הלוט משמות רחובות חדשים בעיר נהריה שיישאו את שמם של שלושה אישים חשובים בתרבות הישראלית: סמי מיכאל, אלי עמיר וארז ביטון. ״אני גאה להיות ראש עיר של רשות שבחרה להנציח אנשי רוח בולטים שתרמו רבות לחברה שלנו", אמר בטקס ראש עיריית נהריה, רונן מרלי
בימים אלה מושלמת בנייתה של שכונת יצחק נבון בצפונה של נהריה. שלושה מן הרחובות קרויים על שמם של אנשי שירה וספרות שהשפיעו רבות על התרבות הישראלית: הסופרים סמי מיכאל ואלי עמיר והמשורר, חתן פרס ישראל לספרות ושירה לשנת 2015, ארז ביטון. בטקס השתתפו ארז ביטון ומשפחתו, רעייתו ובני משפחתו של סמי מיכאל, ראש עיריית נהריה, רונן מרלי, ידידים וקרובים של אנשי הרוח. אלי עמיר וסמי מיכאל, אשר נבצר מהם להגיע לטקס, שלחו את ברכתם המרגשת.
״ביושבי במחנה העולים בפאתי העיר חיפה, התוודעתי ליישוב ששמו נהריה", כתב הסופר סמי מיכאל בדברי ברכתו והוסיף: "שם היישוב הצית את דמיוני שכן גדלתי על גדותיו של נהר החידקל בבגדד. בהזדמנות הראשונה שנקרתה לידי, תפסתי אז טרמפ אל העיר שאימצה את השם נהריה. או אז חזיתי בנחל דקיק וצנוע שנושא את הזרימה המתונה של האביב הישראלי. חבקו את הנחל בתי מלון, בתי הבראה וחוות חקלאיות משגשגות, יצא שמאז שחזיתי בזיווה של עירכם, מרבית חיי מתנהלים בציר שבין חיפה לנהריה. אני מודה לך ראש העיר רונן מרלי ולכם חברי המועצה, על הכבוד שהרעפתם עליי עם החלטתכם לקרוא רחוב על שמי בעירכם היפה. זה אתגר גדול בשבילי ששמי יופיע ברישומים האישיים והרשמיים של דיירי הרחוב ואני מקווה שהם יהיו מרוצים מהקשר שנוצר בינם לביני״.
״העיר נהריה מתחברת להוויות מגוונות. מצד אחד אסונות ואובדן חיים מהעבר ומצד שני התפתחות ושמחה בהווה", אמר ארז ביטון, שציין עוד בדברי ברכתו בטקס: "סמדר הרן, ידידה אישית שהפכה סמל של עיר וארץ. סמל של חיים ורצון לתת חיים ולמצוא חיים. נהריה עיר שיסודותיה במעש. אנשים ליד מכונה יום יום, בעשייה, בפריחה. עיר שראשיתה בחלב, ביוזמות שאין דומה להן שהפכו דוגמה לארץ שלמה. נהריה היא עיר שמנהיגיה מפנימים סוג של הכרה, שיש צורך להעניק שמות לרחובות ולסמטאות ולשבילים. להפוך את הרחובות הריקים לשמות של אנשי רוח, של משוררים, של סופרים. עיר שמקפלת בתוכה את כל הטוב והיפה שהיא ממירה זעם תסכול וכעס מהעבר, לאמות מידה של נתינה, לאמות מידה של עתיד. אנחנו באים מתוך מדינה שכוללת גם כעס, מצוקה ולעיתים ספק ושאלה. רק השבוע בתשעה באב שוב הזכירו לנו את שנאת חינם ואת הטלטלות שחשבנו שיעברו כי הקמנו ארץ, הקמנו מדינה ואין מקום עוד ל'איכה ישבה בדד'. אבל שוב ושוב טופחים על פנינו הכעסים. בהשראתו של ראש העיר רונן מרלי ומנהיגי העיר הופכים את המה שאין לו שם – ללתת לו שם, לתת לו קיום לעתיד של כולנו".
״אני גאה להיות ראש עיר של רשות שבחרה להנציח אנשי רוח בולטים שתרמו רבות לחברה שלנו", אמר בטקס ראש עיריית נהריה, רונן מרלי. "אני מאחל לכם אריכות ימים וחייב לציין, כי ראינו חשיבות לקיים את הטקסים בהשתתפותכם ולתת לכם כבוד. זו זכות עבורינו לקרוא את הרחובות על שמכם, זה ילווה את העיר בעתיד, כי 'עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל', העשייה שלכם מהווה נכס צאן וברזל שתלווה את האומה שלנו שנים ארוכות".
קרדיט צילומים: מיקי אלקובי