פרופ' (אמריטה) דבורה דימנט מהחוג לתולדות ישראל ומקרא באוניברסיטת חיפה זכתה בפרס א.מ.ת (פרס האמנות, מדע ותרבות) לשנת 2020 על חידושיה המפליגים בחקר ספרות בית שני המשתקפים בארבעה תחומים: זיהוי חיבורים עלומים במגילות ים המלח, חלוקת המגילות לחיבורים כיתתיים ושאינם כיתתיים, קביעת הלשון הייחודית של המגילות המתבססות על לשון המקרא אך גם יוצרות צירופים והרכבים חדשים ואבחון שיטות הציטוט השונות של המקרא בספרים החיצוניים.
פרס א.מ.ת מוענק מידי שנה על "הצטיינות והישגים אקדמיים או מקצועיים, שיש בהם תרומה מיוחדת לחברה והשפעתם מרחיקת לכת בתחום שבו ניתן הפרס". הפרס הוא בחסות ראש הממשלה וניתן בחמישה תחומים שונים: תרבות ואומנות, מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי הרוח ומדעי החברה,
פרופ' דבורה דימנט, זוכת פרס ביאליק לחכמת ישראל לשנת תש"ע-2010,היא מבכירות החוקרות בארץ ובעולם בתחומים של הפרשנות הקדומה למקרא וספרות הבית השני הנובעת מן המקרא, הממשיכה את מסורת המקרא ומבארת אותה. מחקריה הרבים נפרשים על כל הספרות הזו, מן התרגומים העתיקים של המקרא עצמו ועד הספרים החיצונים ומגילות קומראן, כולם בלשונותיהם הקדומות המגוונות, כפי שהגיעו אלינו (עברית, ארמית, געז, יוונית ולטינית).
בכל אחד מתחומי עיסוקה פרצה פרופ' דימנט דרכים חדשות במחקר. בכישוריה המיוחדים ובהכשרתה האקדמית הקפדנית עורכת פרופ' דימנט את מחקריה מתוך קשת רחבה של יכולות, מחקירה פילולוגית פרטנית דרך ההדרת טקסטים אל ניתוחם הספרותי, הרעיוני וההיסטורי ולבסוף אל הסינתיזה הכוללת. בצד אלו הצטיינה פרופ' דימנט בההדרת טקסטים פרטניים ובכתיבת סקירות רחבות היקף על תחומים רחבים בספרות הבית השני ובמגילות.
בסמוך לסיום פרסומן של המגילות, ייסדה פרופ' דימנט יחד עם פרופ' משה בר-אשר, נשיא האקדמיה ללשון העברית את כתב העת "מגילות" שהפך מיד עם הופעתו לבימה השפיטה המרכזית של חוקרי המגילות בארץ, והוא ממשיך להופיע בקביעות מדי שנה.
מאז 1974 ועד שפרשה לגמלאות בשנת 2008 הייתה אוניברסיטת חיפה ביתה האקדמי של פרופ' דימנט, והיא שמשה בה במגוון תפקידים, כולל ראשות החוג למקרא, חברות בועדות פקולטתיות וכלל אוניברסיטאיות, ובעיקר בהכשרת סטודנטים לתארים מתקדמים.