Site icon פוזיציה!

אוניברסיטת חיפה מצטרפת בשנת תשפ"ב למאבק הגלובלי לפיתוח בר קיימא של האנושות

אוניברסיטת חיפה

אוניברסיטת חיפה

אוניברסיטת חיפה תפתח את שנת תשפ"ב ביום ראשון הקרוב, ה-10.10.2021 כשהיא מצטרפת למאבק הגלובלי ולעמידה במדדי האו"ם להתפתחות ברת קיימא של האנושות (SDG) תוך שהיא מתמקדת במחקר והוראה בתחומי הקיימות הסביבתית והחברתית. כחלק ממחויבות זו, תפתח האוניברסיטה את המוקד לחקר הפוליטיקה של אי שוויון, מוקד חיפה לקיימות סביבתית, החממה לחקר הדתות ועוד. "אוניברסיטת חיפה פועלת במרקם ייחודי של הר-עיר-ים, מה שהופך אותנו למעבדה חיה למחקרים בתחומי הסביבה אדם והחברה. האוניברסיטה ממשיכה להיות מחוייבת לקחת חלק פעיל במרקם החברתי של חיפה, הצפון ומדינת ישראל כולה", אמר נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין.
"היתרון והייחוד של אוניברסיטת חיפה הוא ביכולת להוביל מחקר של קיימות סביבתית ומחקר של קיימות חברתית. המחויבות שלנו היא לקיים מחקר והוראה שמסוגלים להתמודד עם האתגרים הגדולים של האנושות במאה ה-21", הוסיף רקטור האוניברסיטה פרופ' גור אלרואי.
שנת הלימודים תשפ"ב תפתח באוניברסיטת חיפה כשהלימודים יתקיימו עד כמה שניתן בקמפוס, בכפוף לתו הירוק – לסטודנטים ולאנשי סגל. כל השיעורים יועברו באופן מקוון עבור הסטודנטים שאין להם תו ירוק. לשם כך, הוקמו 20 כיתות היברידיות חדשות, שיתווספו לשש הכיתות הקיימות.


לאחר שנה וחצי של לימודים מקוונים באופן מלא, הפקנו לקחים רבים לגבי היתרונות והחסרונות של הלימודים המקוונים. הפורמט של חלק ניכר מהקורסים המתוקשבים לכלל הסטודנטים שודרג לסרטונים קצרים של בן 8-10 דקות, שימוש בגרפיקה, אנימציה וכד'. הקורסים החדשים נותנים דגש רב לעידוד למידה פעילה, למידה שיתופית ולמידת חקר.
האוניברסיטה אף רכשה תוכנות שמשפרות את הלימודים המתוקשבים כמו תוכנות של קריאה שיתופית, תוכנות המאפשרות שימוש בטלפונים הניידים ככלי לימודי במהלך השיעורים, הוכנסו תכונות המאפשרות יצירת פודקאסטים ועוד.


בשנת הלימודים תשפ"ב יפתחו מספר מסלולים חדשים, בין היתר תוכנית פכ"מ (פילוסופיה, כלכלה, מדעי המדינה) לתואר ראשון, תוכנית לתואר שני בחוג להפרעות בתקשורת עם התמחות בטכנולוגיות חדשות, הוקם בית ספר ראשון מסוגו בארץ לארכיאולוגיה ותרבויות ימיות, שודרג אשכול מדעי הנתונים והסייבר ועוד.
השנה תחנך הרכבלית, שתחבר בין האוניברסיטה לתחנת מרכזית המפרץ ותספק דרך תחבורה קלה ובעיקר – ירוקה – לסטודנטים ולאנשי הסגל.

Exit mobile version