מצפון תפתח הטובה

יהודי חילוני, דתיה, מוסלמי, דרוזי, קיבוצניק ועירונית נפגשים בבית קפה… זה נשמע כמו התחלה של בדיחה, אך למעשה ככה קמה מפלגה חדשה. משהו שונה בנוף הפוליטי הישראלי.

 

פגישה מקרית בבית קפה בראש-פינה הביאה קבוצה של תושבי הצפון להתאחד ולרוץ ברשימה משותפת לכנסת בסבב ב' של בחירות 2019. הם קוראים לעצמם "מפלגת הצפון" וסימנם בקלפי הן האותיות "צן". הרשימה היא רב מגדרית ומגזרית ומורכבת ממדגם מייצג של האוכלוסייה המגוונת בצפון הארץ. חבריה מגדירים אותה כמפלגה חברתית אה-פוליטית, שמטרתה לצמצם את הפערים בין הצפון למרכז הארץ על ידי חלוקת משאבים ראויה ולדאוג שהצפון ישגשג.

הנקודות העיקריות במצע של מפלגת הצפון כוללות: קידום תעסוקה איכותית בצפון בדגש על תעשייה, תיירות וחקלאות; שיפור הרפואה בצפון, הרחבת אפשרויות התחבורה ופתיחת שדה תעופה בינלאומי; שדרוג התשתיות העירוניות עם דגש על חיזוק מבנים ומיגונם; מיגור תופעת הנשק הבלתי חוקי ופשיעה חקלאית. את המצע כולו ומידע על חברי הרשימה ניתן למצוא באתר אינטרנט שהקימו ובדף הפייסבוק של המפלגה.

 

"שבענו מהבטחות ותוכניות לקידום הצפון, שמתחילות בגבעות והרים ונגמרות במקרה הטוב בפירורים", אומר אביתר בן פורת, מס' 2 ברשימה, תושב צפת ופעיל חברתי במשך שנים, שהגה ויזם את רעיון הקמת המפלגה עם יו"ר המפלגה, עידן לב רן מחד נס שברמת הגולן. "החלטנו שהגיע הזמן להצביע בשביל עצמנו, הצפון גדול וחזק ואנחנו מאמינים שאם נתקבץ יחד נצליח לעשות שינוי שייטיב עם כלל התושבים באזור" אומר לב-רן. "המפלגה קמה מתוך תחושת שליחות אדירה ורצון לשפר את החיים בצפון. הבעיות של האזור מוכרות וידועות – תעסוקה, בריאות, תחבורה, תרבות, תשתיות, בטחון אישי – הן חוצות מגזרים ולכן היה לנו קל מאוד לגייס שותפים המייצגים את כלל האוכלוסייה בצפון", מוסיף לב-רן.

"החברים שעוזבים את הצפון ללימודים ועבודה במרכז, ההורים שחיים בצפון ומתקשים להתנייד בגלל מערך תחבורתי מיושן, הצורך לחכות חודשים לרופא מומחה, כל אלו גרמו לנו להבין שהנציגים הצפוניים במפלגות השונות לא באמת מצליחים להשפיע ואם אנחנו, תושבי הצפון, לא ניזום שינוי, אף אחד לא ידאג לנו. אנו מאמינים שאם רוצים שהדברים יקרו, צריך לקום ולעשות אותם בעצמנו ולמעננו, זאת החלוציות החדשה. אולי זה נשמע יומרני או בלתי אפשרי, אבל אמרו את זה גם בעבר, ומאז יבשו פה ביצות, סללו כבישים והקימו ישובים נהדרים, אז גם היום אפשר וצריך להירתם יחד ולהביא את השינוי המיוחל לצפון. זה אפשרי וזה יקרה", אומר בן-פורת בביטחון.

"ההרכב האנושי של הרשימה שלנו מוכיח שאפשר להתכנס ולקדם מטרות משותפות, מבלי להיכנס לפוליטיקה של ימין ושמאל, יהודים וערבים או נשים וגברים. פשוט חבורה של אנשים עם מטרה משותפת שרוצים שלכולנו יהיה טוב יותר במקום בו בחרנו לחיות את חיינו", אומרת מיכל גלר, מס' 3 ברשימה, אישה דתיה ואם לשבעה ילדים, מחיספין. "השינוי מתחיל בנו, האומץ, החלוציות, הרצון לייצג את כל המגזרים ולהצביע למען עצמנו, לאחר ששנים הצבענו באופן מסורתי לאותן מפלגות ומעט מאוד קרה פה. אי אפשר להמשיך לעשות את אותה פעולה ולצפות לתוצאה שונה, לכן החלטנו לעשות משהוא אחר, חדש, לתת סיכוי לבית שלנו! אני בטוחה שהצלחה שלנו בצפון תשפיע על המדינה כולה", אומרת גלר ומסכמת למעשה את כל המשנה של מפלגת הצפון.

 

על פי נתוני ההצבעה בבחירות האחרונות, שמראים כי למעלה מ-400 אלף מתושבי הצפון כלל לא ניגשו להצביע, אפשר להבין שהחלום של חברי מפלגת הצפון לנציגות אזורית בכנסת הבאה אינו מופרך לחלוטין. אם רק כרבע מאלו, שרובם אומרים שפשוט "אין למי להצביע", יגיעו לקלפי ויבחרו במפלגת הצפון ואליהם יצטרפו עוד כמה מצביעים צפוניים שיחליטו לבחור בנציגות הצפונית, הדבר בהחלט אפשרי. אולי לראשונה תהיה גם בישראל נציגות אזורית שמקדמת אינטרסים על פי גיאוגרפיה ולא על פי פוליטיקה, הרי אם זה עובד באמריקה, למה שלא יעבוד כאן? בשביל לדעת את התשובה לכך צריכים להצביע "צן".  

 

הצילומים באדיבות "מפלגת הצפון"

Virus-free. www.avg.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.